Nieuws

Meet The Composer - Franco Cesarini

Meet Franco Cesarini op 27 mei! Meld je aan via musidesk@rijnbrink.nl


De Internationale BUMA Blaasmuziek Award wordt dit jaar uitgereikt aan de Zwitserse componist Franco Cesarini.
Franco Cesarini dankt zijn uitverkiezing o.a. aan het zeer uitgebreide oeuvre wat hij inmiddels op zijn naam heeft staan en de composities – voor blaasorkesten op dit moment ca. 45 titels – worden wereldwijd door een zeer breed publiek gewaardeerd en door veel orkesten uitgevoerd.
Met enige regelmaat worden composities van Cesarini gekozen als ‘verplicht werk’ of test piece tijdens kampioenschappen of concoursen.
Franco Cesarini is niet gemaakt voor de snelle, hectische wereld. En ook niet voor snel muzikaal succes. Al zijn grote werken worden bijvoorbeeld voorafgegaan door kleinere werken waarin hij eerst de stijl, het karakter en de muzikale expressie voorbereidt en praktisch 'oefent'. Zijn werken zijn goed doordacht. Het maakt niet uit of het een volkslied is of een danssuite zoals de Piccola Suite Italiana of de Bulgarian Dances, een dramatische Leviathan, een kunstzinnige Solemnitas, een grappige Tom Sawyer of Huckleberry Finn, een krachtig klinkende Alpina fanfare, een van zijn vele marsen of een symfonie of symfonisch gedicht. De focus van zijn werk is toewijding aan en passie voor muziek. Twee buitenmuzikale kwaliteiten van Franco Cesarini ondersteunen hem in zijn compositorische werk: hij is zeer belezen en houdt van kunst.

'Meet the composers' is een onderdeel van de Fanfare Repertoire en Netwerkdagen georganiseerd door stichting CRON. Tijdens het jaarlijks festivalweekend geven we aandacht aan de componisten die de awards ontvangen. Als belangstellende kun je in gesprek tijdens het onderdeel meet de composeres en tijdens het slotconcert van het weekend kun je die nieuwe werken beluisteren. De internationale Buma Blaasmuziek Awards (2021) is voor Franco Cesarini en de Nationale Award (2021) wordt uitgereikt aan Harrie Janssen.
De uitreiking van de awards vindt plaats tijdens het HRFSTWND-concert op zaterdagavond 28 mei in Theater Veluvine te Nunspeet. Een concert met verschillende compositites van beide componisten. Het programma wordt gebracht door de Jouster Fanfare o.l.v. Siemen Hoekstra en Psalm 150 Dinxperlo o.l.v. Tijmen Botma. De presentatie is in handen van radio 4 presentator Ab Nieuwdorp. 
Kaarten te verkrijgen via www.veluvinenunspeet.nl 


Terug